Spring til hovedindhold

10 Års Tawny White - Kopke

kr250.00
Skriv en anmeldelse
Føjer til indkøbskurv... Varen er blevet tilføjet

Portvin - 75cl. Leveres i kartoner á 6 flasker


VINBESKRIVELSE:

En aldeles fremragende fadlagret hvid port i en kvalitet, som Kopke har kunnet opnå ved at anvende en for klassen høj gennemsnitsalder i blandingen. Desuden trækker man på husets århundredlange erfaringer med fadlagrede portvine, hvor Kopke tilhører en lille elite.


Idet portvinen alene er lavet på grønne druer (bl.a. malvasia fina, viosinho, gouveio, codega) fornemmes lagringen i særlig grad, da druernes aftryk er mindre synlige i aromabilledet end en tilsvarende tawny. Som med andre fadlagrede portvine med aldersangivelse, er denne hvide port et sammenstik af en lang række årgange fra Kopkes imponerende beholdning af gamle fade. Chief blender, Carlos Alves, fortæller, at gennemsnitsalderen på vinen ligger et sted mellem 10 og 20 år, hvilket forklarer intensitet, kompleksitet og en ’løftet’ syre, der er langt over, hvad man kan forvente af en 10 år gammel portvin.

Duft og smag er intens med et herligt potpourri af tørret frugt, crème brûlée, nødder, røg, muskat, cedratskal, pomerans, samt en underliggende frugt på 2. violin med galia-melon og syltepære. Sødmen er flot matchet af syren, så helheden fremstår med den rette tyngde. Eftersmagen har forbilledlig længde.

Serveres ved 10-15 af et godt hvidvinsglas, mens man undres over, at man ikke har drukket denne vin før nu.


ÅRLIG PRODUKTION:


DRUESORTER:

malvasia fina

viosinho

gouveio

codega


ALKOHOLPROCENT:


RATINGS:

90 point PARKER, der skriver:

"The NV 10 Year Old White Port is a Douro field blend of typical white grapes bottled in 2016 with a bar top cork and 118 grams per liter of residual sugar. Tight and tense, this is a focused white with a dry-ish finish, but nothing close to austere. It is the good acidity that keeps this in balance, preventing the sugar from making it too cloying. That ultimately gives this just a little distinction to go with its sweet edge. As I let it sit on the tongue, I began to like it more and more. It is very pretty for a 10, although of course it does not have the same concentration as older ones."