Magnum (1,5 l.) 2017 Pinot Noir "Mt. Jefferson Cuvee" *Cristom - Oregon

kr990.00
Write a Review
Adding to cart… The item has been added

Rødvin - Magnum 150cl. Leveres i kartoner á 6 flasker


VINBESKRIVELSE:

”Cristom’s philosophy is about letting the land make the wines” Citat: Paul Gerrie, Grundlægger af Cristom Vineyards.

Med dette citat som rettesnor bliver alle Cristoms vine til. Man ønsker at lade forskellen fra hver enkel vinmark komme til udtryk i den færdige vin.

Ved at bruge ”den gamle vinverdens” dyder i vinfremstillingen, såsom: Plukning af hele drueklaser, brug af naturgær i fermentationen samt blid og minimal håndtering, giver det Cristoms vine elegance, blødhed og tilgængelighed.


Dette dedikeret arbejde har givet Cristoms vine flotte anmeldelser blandt vinentusiaster og anmeldere verden over, bl.a. ”Best New World Red” af Decanter Magazine.

Cristom råder over ca. 26 hektar) i Eola Hills, i Oregon’s Willamette Valley.

Her er der et mildt klima med varme vinde og en undergrund af gammel mineralrig vulkansk jord, ideelt til dyrkning af især Pinot Noir druer.

Vinstokkene står forholdvis tæt men da man ”grønt høster” op til 50% af de satte drueklaser, er det med til at give de tilbageværende druer saft, kraft og intensitet.


Paul Gerrie og hans kons Eileen startede Cristom Vineyards i 1992.

De opdagde hurtigt at der var forskel i smag og udtryk i de druer der blev høstet fra markerne, så de inddelte markerne og gav dem navne (som man kender det fra Bourgogne). Markerne og efterfølgende vinene blev opkaldt efter kvinderne i Pauls liv.

Eileen efter hans kone - Marjorie efter hans mor - Louise efter hans bedstemor og Jessie efter hans svigermor.

Alle disse vine er rødvin og lavet på 100% Pinot Noir.

I 2012 ligefør Paul ville til at gå på pension og overdrage ansvaret til sin søn Tom Gerrie lykkedes det ham at købe over 40 hektar marker der lå nord for husets eksisterende marker. Herfra laver man også en 100% Pinot Noir rødvin der har hedder Paul Gerrie Vineyard.

Ud over at lave ovennævnte 5 enkel-mark Pinot Noir rødvine laver man og Mt. Jefferson på 100% Pinot Noir samt en rødvin på Syrah.

Man laver også 3 hvidvine en på Chardonnay, en på Pinot Gris og en på Viognier samt en Rosé på Pinot Noir.


ÅRLIG PRODUKTION:


DRUESORTER:

Pinot Noir


ALKOHOLPROCENT:


RATINGS: