Prisen er pr. flaske
Rødvin - MAGNUM 150cl. Pakket i originale trækasser á 1 flaske
VINBESKRIVELSE:
Italienske Marchesi Antinori er 26 generationers vinhistorie i absolut verdensklasse. 630 år er næsten svært at forstå, når det handler om én og samme familie af vinproducenter. Men Antinori kan spore sin historie helt tilbage til 1385, da Giovanni di Piero Antinori blev optaget i ’Arte Fiorentina dei Vinattieri’, vinmagernes orden i Firenze. I dag er Marchesi Antinori medlem af Primum Familiae Vini - en sammenslutning af 12 af de mest prestigiøse, familieejede vinhuse i hele verden. Det bliver ikke meget større end det her.
Dyb rubinrød farve i glasset - helt klassisk. Aromaen byder til gengæld på en helt enestående kompleksitet med noter af røde frugter, jordbær og granatæbler, der leder mod delikate præg af abrikoser og ferskner i sirup, ledsaget af elegante touch af vanilje, tørrede blomster, chokolade og behagelige, krydrede hint af muskatnød. Aromaen fuldendes af noter af kaffe, karamel og middelhavsurter. En elegant og samtidig fyldig vin med silkebløde, levende tanniner. En livlig, saftig og en langvarig smagsprofil. Eftersmagen er præget af noter af ristet kaffe og bitter chokolade.
Under gæringen i afkortede, koniske tanke blev hver enkelt most macereret på drueskindendene for at bevare druernes aromaer, udvinde farve og tilskynde til ønskelige tanniner, der var smidige og elegante. Omstikning blev udført efter streng daglig prøveudtagning og smagning. Da vinen blev adskilt fra drueskindet, blev den overført til små egetræsfade, hvor den undergik malolaktisk gæring for at fremhæve aromatisk finesse og kompleksitet. Lagringen skete på franske og ungarske egetræsfade, dels nye og dels anden passage i 14 – 16 måneder. Efter en indledende lagringsperiode blev vinpartierne samlet og derefter afsluttet med fadlagring. Tignanelloen, som er fremstillet primært med Sangiovese og en lille procentdel af Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, gennemgik en yderligere 12-måneders lagringsperiode på flasken, før den blev frigivet.
ÅRLIG PRODUKTION:
DRUESORTER:
ALKOHOLPROCENT:
RATINGS:
98 point PARKER, der skriver:
"First made in 1971, this legendary Italian wine now celebrates its 50th birthday. Happy Birthday, Tignanello! The Marchesi Antinori 2021 Tignanello (made with 79% Sangiovese, 13% Cabernet Sauvignon and 8% Cabernet Franc) pulls on all the heartstrings. To be released in May, the wine shows a quintessentially pretty taste profile with tart fruit flavors, redcurrant, tea leaf, heritage rose, crushed white pepper, licorice, nutmeg, clove and chopped mint. It opens slowly to reveal more richness and exuberance with time, becoming downright voluptuous and heady a short while later. The through line, however, remains the bright freshness and minerality of Sangiovese. Compared to the 2018 vintage (which I also loved), this vintage has more overall fruit weight and volume."