Prisen er pr. flaske
Hvidvin - 75cl. Pakket i kartoner á 6 flasker
VINBESKRIVELSE:
Navnet Cervaro kommer fra den adelige familie, der ejede Castello della Sala i 1300-tallet, nemlig Monaldeschi della Cervara. Vinen er en blanding af Chardonnay og en lille mængde Grechetto. De skaber tilsammen en vin, som kan ældes smukt over tid og flot viser terroirets elegance og kompleksitet. Cervaro della Sala er en af de første italienske hvidvine med malolaktisk gæring og lagring på barriques. Den første årgang af Cervaro, der blev produceret, var årgang 1985.
Vinstokkene vokser i ler og kalkholdig jordbund, rig på fossile skaller som i Bourgogne. Der er store temperaturudsving på dag- og nattemperaturen, hvilket er medvirkende til at udvikle stor kompleksitet i såvel duft som smag i druerne.
Kompleks aroma med intense noter af citrusfrugt og akacieblomster samt fine strejf af vanilje. En fyldig, mineralsk smag byder på lette noter af hasselnøddesmør. Vinen har stor krop og en lang og vedvarende eftersmag. Vinen er fadlagret i kælderen under Castello della Sala.
Høsten fandt sted i de meget tidlige morgentimer for ikke at lade druerne blive stresset af dagens højeste temperaturer. Mosten, der kom fra maceration af druerne ved 10 C i omkring fire timer blev til dekanteringstanke ved hjælp af tyngdekraften. Her blev de klaret, inden de var klar til at blive overført til barriques, hvor den alkoholiske gæring fandt sted efterfulgt af malolaktisk gæring. Cervaro della Sala blev et par måneder på flaske i de historiske kældre i Castello della Sala, før de blev frigivet på markedet.
ÅRLIG PRODUKTION:
DRUESORTER:
Chardonnay
Grachetto
ALKOHOLPROCENT:
RATINGS:
94 point PARKER, der skriver:
"This is Marchesi Antinori's top white wine, and it comes from the region of Umbria. The Castello della Sala 2022 Cervaro della Sala is based on Chardonnay and has a small part of the local grape Grechetto in the blend. The nose opens to a reductive note of flint or matchstick, but it lifts quickly to reveal soft orchard fruit, white peach and minty apple. There are delicately applied toasted notes with a hint of pecan or macadamia nut. To finish, you also get salty mineral notes that underline the extremely vertical or lifted personality of the bouquet. Renzo Cotarella tells me that tweaks to winemaking in recent years have attempted "to slim down the wine and not make it any bigger." This was a hot vintage, but Cervaro della Sala remains true to its leaner and meaner blueprint. However, given its accessible personality, we could expect a shorter drinking window for the 2022s."