2016 Beaune 1’er Cru “Clos de Aigrots - Albert Bichot

kr750.00
Skriv en anmeldelse
Føjer til indkøbskurv... Varen er blevet tilføjet

Prisen er pr. flaske

Rødvin - 75cl. Pakket i kartoner á 6 flasker

VINBESKRIVELSE:

Maison Albert Bichot blev etableret i 1831. I 1831 startede Bernard Bichot officielt firmaet Maison Bichot i byen Monthélie. I starten var det udelukkende som vinhandler. Bernards søn Hippolyte fulgte i faderens fodspor og udvidet virksomheden med opkøb af vinmarker, de første i Volnay. Hippolytes søn Albert Bichot (den første Albert) udvidet opkøb af marker og produktion af egne vine i slutningen af 1800-tallet og han flyttede huset til Beaune i 1912. Den næste Albert blev født i 1900 og han blev en pioner inden for international handel og med succes tog han både til USA, Asien og Australien og skabte her en solid base for Maison Albert Bichots vine. Albert fik 4 sønner (Albert, Bernard, Bénigne og Jean-Marc) der alle blev en del af familie firmaet. Fra den midterste del af 1900-tallet ekspanderede og udviklede de 4 sønner firmaet. Man byggede blandt andet en hel ny lagringskælder og et nyt tappehus med moderne faciliteter. I starten af 1990’erne kom


Albéric Bichot ind i firmaet og overtog i 1996 kontrollen og ledelsen af firmaet.

Med fuld respekt for familiens traditioner har Albéric siden sin tiltrædelse ændret radikalt på produktionen af husets vine. Fra tidligere at have dyrket og produceret stor set alle vine på centralt hold fra Beaune har man i dag oprettet teams af vinfolk, der er specialister i fremstilling af vin der hvor druerne stammer fra - hvad enten det er i Chablis, Côte de Beaune, Côte de Nuits eller andre steder. Han har valgt at de enkelte huse der er under Maison Albert Bichot, laver, producerer og lagrer deres ”egne” vine. Før 1996 havde man samlet hele produktionen af husets vine i et samlet produktions anlæg i Beaune. Men Albérics filosofi er at det er ude hvor druerne blev dyrket at man har de bedste forudsætninger for at lave vinene.


Albérics målrettet arbejdet med kvalitet fremfor kvantitet har de sidste 8-10 år sat Maison Albert Bichot på ”landkortet” over store Bourgogne producenter.


ÅRLIG PRODUKTION:


DRUESORTER:

Pinot Noir


ALKOHOLPROCENT:


RATINGS: