50 cl. Limoncello - Valle dei Mulini

kr195.00
Write a Review
Adding to cart… The item has been added

Prisen er pr. flaske


Likør - 50cl. Leveres i kartoner á 6 flasker


VINBESKRIVELSE:

Siden 1825 har familien Aceto dyrket citroner på den smukke Amalfikyst. I 1992 stiftede Luigi Aceto, sammen med sine børn og børnebørn, selskabet Soc. Coop. Amalfitana Trasformazione Agrumi (C.A.T.A.) På trods af det lidt “industrielle” navn, var der også dengang tale om et familiefirma. I dag hedder firmaet det lidt mere velklingende “Valle dei Mulini” og er stadig i familien Acetos hænder.


Man arbejder udelukkende med citron-sorten ”Sfusato Amalfitano”, der er et produkt af meget høj kvalitet, som giver en delikat og ren smag. Tilbage i 2001 opnåede denne sort oprindelsesbeskyttelse med betegnelsen IGP. Disse citroner dyrkes, som de altid er blevet det, på de karakteristiske stenterrasser, som Amalfikysten er så rig på. Produktionen holdes på under 800 træer pr. hektar og træernes grene understøttes af kastaniestokke. Den årlige citron-produktion er på ca. 25 tons. Der gødes en gang årligt med organisk materiale og dyrkningen af citronerne foregår økologisk.


Der anvendes 380 gram citronskal pr. liter limoncello. Eventuelt bundfald eller uklarhed er alene et resultat af den håndværksmæssige fremstillingsproces og tegn på kvalitet. Denne limoncello kan ikke sammenlignes med de mere industrielt betonede produkter. Den bør serveres iskold efter et måltid, men kan også blandes med f.eks prosecco eller lignende. Overvej også at lade den indgå i cocktails eller f.eks. kager. Alternativt kan den også hældes over vanilleis eller lign.


ÅRLIG PRODUKTION:


DRUESORTER:


ALKOHOLPROCENT:


RATINGS: