Prisen er pr. flaske
Rødvin - 75cl. Pakket i kartoner á 6 flasker
VINBESKRIVELSE:
En af Langhes helt store baroliste, Elio Altare, forstår sig selv som contadino, en bonde, der dyrker vin. Også en angivelse på etiketten understreger dette: Elio Altare – Viticoltore: Vindyrker. Det falder helt i tråd med en forståelse af, at stor vin og i særdeleshed Barolo, skabes fra fremragende og veldyrkede marker, med vægt på at kunne høste det mest fortrinlige grundmateriale: sunde, modne druer, der i den færdige vin udtrykker et unikt dyrkningssted.
Altares filosofi er stærkt formet af et besøg i Bourgogne i januar 1976, der gav ham lyst til at gentænke hvad Barolo kunne være: En af verdens mest formidable vine, der smager godt gennem hele udviklingsforløbet, med Nebbiolo-typicitet og den individuation som særlige lokaliteter yder, men med en mere smidig tanninstruktur end tidligere. En Barolo, der var mindre barsk, og mere ren og elegant. Han regnes blandt fædrene til den såkaldte modernistiske bevægelse, der inkluderer en række individuelle vinmagere og et løst organiseret netværk af nogle af disse, der, lidt enkelt udtrykt, nedsatte høstudbyttet, nedsatte macerationstiderne, dvs den periode, hvor mosten gæres med skindkontakt, og udskiftede de gamle store botti af slavonsk eg med franske barriques. Altares efterfølgende betydning som inspiration og ”konsulent” for en række yngre producenter kan næppe overgøres. Vinene er selvsagt fantastiske og gården i La Morra drives sammen med hustruen Lucia og den ældste datter Silvia, der længe har været dybt engageret i alle aspekter af driften.
Barolo Unoperuno er fremstillet første gang i 2011 og frem til og med 2013 med druer fra Arborina, der er ikke lavet en 2014’er og fra 2015 anvendes druer fra Arborina, Cerretta og Cannubi. Denne Barolo er Silvias projekt, der går ud på at druerne afstilkes i hånden, en for en, uno per uno, og det er både en minutiøs og bekostelig praksis, der giver en Barolo med et ganske enestående, rent frugt-udtryk, der viser hvor meget blad- og stilk-rester betyder for aromaprofilen i en Barolo i form af vegetale noter og speziatura.
ÅRLIG PRODUKTION:
DRUESORTER:
Nebbiolo
ALKOHOLPROCENT:
RATINGS:
97 point PARKER, der skriver:
"Made with a bend of fruit from Arborina (in La Morra), Cannubi (in Barolo) and Badarina and Ceretta (in Serralunga d'Alba), Silvia Altare calls her 2019 Barolo Unoperuno a "super mega blend of classic single-vineyard sites." The berries are hand selected in the most excruciating manner to avoid all stems, leaves, ugly berries, bugs and so forth. Indeed, "unoperuno" means "one by one" in Italian, and that gives you an idea of the exacting work required to make this very limited-production wine (with about 1,200 bottles released annually in the fall). "Everyone is moving toward stem inclusion," Silvia tells me: "We are moving in the opposite direction." These results are softly elegant with ripe tannins and lots of dark fruit and black cherry at the back. There are mild mineral tones and a hint of earth or rust."