Spring til hovedindhold

2016 Gacci Rubicone Rosso - Tenuta Gacci di Lodi Sandra

kr650.00
Skriv en anmeldelse
Føjer til indkøbskurv... Varen er blevet tilføjet

Prisen er pr. flaske


Rødvin - 75cl. Pakket i Originale trækasser á 3 flasker


VINBESKRIVELSE:

Tenuta Gacci lægger al sin entusiasme og energi i at fremstille vin – én vin; Rosso Rubicone IGT. Med denne helt særlige profil er barren sat højt fra starten. Filosofien er højeste fokus på “territorio”, grundighed og højeste hygiejne hele vejen igennem, hele tiden med øje for detaljen. Vi selv var helt overbeviste om kvaliteten allerede efter de første duft- og smagsindtryk. Her er der tale om ekstraordinært vellavet vin med masser af lag. Der er både power og elegance, lyse og mørke noter, og den er perfekt balanceret på fad og tannin.


Gacci er et relativt ubeskrevet blad med officiel start i 2014, men allerede siden 2010 har ejeren Sandra Lodi løbende justeret sig ind på den rigtige opskrift i både mark og kælder. Første årgang er 2016. Selve ejendommen ligger i Emilia-Romagna i kommunen Verucchio, som ligger umiddelbart nord for republikken San Marino. Faktisk støder et af Gaccis skovområder direkte op til republikken, som udgør verdens femtemindste land med første forfatning helt tilbage fra år 1263. Gaccis ejendom består dyrkningsmæssigt af 13 parceller med druerne Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot og Ancellotta. Ancellotta er en lokal druesort, der ihovedtræk minder om Colorino, dog med mere egenkarakter, hvad angår dybde og intensitet. Derfor doseres den ret forsigtigt. Hvert parcel er kun beplantet med en druesort og parcellerne vinificeres hver for sig.


I første årgang 2016 udgøres det endelige blend af 52% Sangiovese, 24% Merlot, 21%  Cabernet Sauvignon og 3% Ancellotta. Markerne dyrkes økologisk og ejendommen er certificeret fra årgang 2018. Man benytter medium toastede slavonske botti på 500 liter. Altså samme størrelse som tonneaux men med en tykkere stavprofil på hele 42 mm for at nærme sig de gamle originale italienske botti. Vinen gæres spontant i ståltank og gennemgår malolaktisk gæring på cement. Herefter modner Rubicone 20-24 måneder på botti for til sidst at få en længere flaskelagring.


Navnet har vinen fra floden af samme navn (Rubicon), som løber ikke langt fra Gaccis ejendom. Det var jo denne som Julius Cæsar trodsigt krydsede den 10. januar 49 f.v.t. med de formodede ord; “alea iacta est”, eller som vi siger på dansk, “terningen er kastet”.


ÅRLIG PRODUKTION:


DRUESORTER:

Sangiovese

Cabernet Sauvignon

Merlot

Ancellotta


ALKOHOLPROCENT:


RATINGS: