Skip to main content

½ fl. (37,5 cl.) 2020 Château de Pez - Cru Bourgeois Saint-Astephe

kr295.00
Write a Review
Adding to cart… The item has been added

Prisen er pr. flaske


Rødvin - ½fl. 37,5cl. Pakket i kartoner á 12 flasker


VINBESKRIVELSE:

Château de Pez er grundlagt i 1452. og er sammen med Château Calon (Ségur) den ældste ejendom i Saint-Estèphe. Indtil den franske revolution (1789) havde den i 200 år været ejet af familien Pontac, som også ejede Château Haut-Brion, men den blev herefter en statsejendom. Senere igen har den tilhørt flere forskellige ejere for senest i 1995 at blive købt af familien Rouzaud fra Champagne Louis Roederer.


Dette seneste ejerskifte har betydet en stor kvalitetsforbedring, og slottets vine har igen siden da været blandt de absolut bedste fra Saint-Estèphe. Skulle man således revurdere 1855-klassifikationen i Médoc, ville slottet utvivlsomt blive indlemmet i ”det allerfineste selskab”. I dag må den derfor fortsat ”nøjes” med at være klassificeret som Cru Bourgeois Exceptionnel.


Château de Pez ligger vest for selve byen Saint-Estèphe og består i dag af 48 ha., hvoraf de 42 ha. er beplantede med 45% Cabernet Sauvignon, 44% Merlot, 8% Cabernet Franc og 3% Petit Verdot. Vinstokkene er i gennemsnit 35 år gamle og er plantet i et metertykt lag af ”graves”- småsten, som hviler på en kalk- og lerholdig jordbund. Et sindrigt dræningssystem sikrer en god dræning på markerne, hvilket indimellem er af afgørende betydning for kvaliteten.


ÅRLIG PRODUKTION:


DRUESORTER:

56% Cabernet Sauvignon

42% Merlot

1% Cabernet Franc

1% Petit Verdot


ALKOHOLPROCENT:


RATINGS: