Spring til hovedindhold

2015 Dom Maximiano Founder's Reserve - Errazuruz

kr650.00
Skriv en anmeldelse
Føjer til indkøbskurv... Varen er blevet tilføjet

Prisen er pr. flaske


Rødvin - 75cl. Pakket i kartoner á 6 flasker


VINBESKRIVELSE:

Viña Errázuriz - måske Sydamerikas bedste vinhus


Siden 1870 har Viña Errázuriz været frontløber inden for chilensk vinproduktion, grundlagt af den visionære Don Maximiano Errázuriz i Aconcagua Valley. Her forenes familiearv, innovation og bæredygtighed for at skabe vine, der begejstrer vinelskere verden over. Mens de fleste chilenske vinmarker stadig blev anlagt tæt på Chiles hovedstad, Santiago, kiggede Don Maximiano Errázuriz længere mod nord. Efter at have tilbagelagt 100 km til hest over to dage, opdagede han Aconcagua-dalen. Lige dér erklærede han, at "fra den bedste jord vil den bedste vin komme." Dette budskab lever videre over 150 år senere.


Chilenerne skrev historie i 2004, da Viña Errázuriz ved en nu berømt blindsmagning skilte sig ud i konkurrence med de mest prestigefyldte vine fra Italien og Frankrig. Don Maximiano Founder's Reserve og KAI sikrede sig topplaceringer. En milepæl, blev efterfulgt af en serie på 22 internationale smagninger, der demonstrerede den chilenske vins konsistens og fremragende kvalitet på den globale scene.


Dybrød farve. Dyb, rig og solmoden duft af Cabernet druer, der følges op af en kraftig og eminent koncentreret, fyldig og nuanceret smag.


Under gæringen er druerne helt adskilt fra den øvrige del af høsten. Inspireret af den klassiske Bordeaux tradition øger Errazuriz vinens kompleksitet yderligere ved at tilsætte en mindre mængde Cabernet Franc og Merlot til Cabernet Sauvignonen. Lagret 20 måneder på nye fade af fransk eg.




ÅRLIG PRODUKTION:


DRUESORTER:

Cabernet Sauvignon-based blend

15% Carménère

8% Malbec

7% Petit Verdot

3% Cabernet Franc


ALKOHOLPROCENT:


RATINGS:

93+ point PARKER, der skriver:

"The 2015 Don Maximiano Founder's Reserve is a Cabernet Sauvignon-based blend with 15% Carménère, 8% Malbec, 7% Petit Verdot and 3% Cabernet Franc from Panquehue. It fermented in small stainless steel vats and matured in French oak barrels (68% new) for 22 months, including malolactic. This has to be the most elegant version of this cuvée that I tasted, with even a lighter structure than the cooler 2014, and there's also a little more acidity. The texture is seamless, and the balance between fruit, tannins and acidity is superb. This is a superb Bordeaux blend. 71,350 bottles were filled in February 2017."