1998 Colheita Port - Kopke

kr395.00
Write a Review
Adding to cart… The item has been added

Prisen er pr. flaske


Portvin - 75cl. Leveres i kartoner á 6 flasker


VINBESKRIVELSE:

Modsat vintage port er årgangene i tawny-genren af mindre væsentlig betydning for vinens kvalitet. Tawny port er en vinstil, der hovedsageligt bliver til i kælderen, hvor tiden og kældermesteren er afgørende for vinens udvikling.


Den fadlagrede 'årgangs-tawny' “colheita” er en ofte overset kategori, og heller ikke mange portvinshuse mestrer denne kategori af portvin som Kopke, der tilmed er det ældst eksisterende portvinshus. Colheita port modnes mindst 7 år (men ofte meget længere) på træfade, inden de, efter Portvinsinstituttets godkendelse, tappes på flaske og derefter er drikkeklare. Den lange lagring på træfade har bortslebet al garvesyre og primær frugt. I stedet står man tilbage med en luksuøs, raffineret og flydende version af brunsviger.


Efter 2 årtiers oxidativ lagring i Kopke’s kældre i Vila Nova de Gaia præsenterer denne årgangs-tawny sig med silkeblød, moden fylde. Næsen er krydret med en puddersukret duft med rosin, sveske, syltet appelsin og varme julekrydderier. Kopke Colheita 1998 udfolder sig i munden med stor smagsfylde med moden frugt og en herlig balance mellem syre, frugt og sødme.

Eftersmagen er kilometerlang, så sæt dig godt til rette.


Denne colheita kan nydes til hårde oste, nødder, tørrede frugter eller desserter med samme. Endvidere er det en oplagt “meditations-vin”, når der skal funderes over tilværelsen.


ÅRLIG PRODUKTION:


DRUESORTER:


ALKOHOLPROCENT:


RATINGS: