Spring til hovedindhold

2021 Rosé "Cuvée Tradition" Clos Cibonne - Cru Classé Provence

kr290.00
Skriv en anmeldelse
Føjer til indkøbskurv... Varen er blevet tilføjet

Prisen er pr. flaske


Rosé - 75cl. Pakket i kartoner á 6 flasker


VINBESKRIVELSE:

Clos Cibonnes Tradition Rosé er lavet på 90% Tibouren og 10% Grenache. Druerne presses direkte i ståltanke, hvor mosten køles ned inden den gærer i 10 dage. Herefter rackes vinen og sammensættes, hvorefter den lagrer på hundrede år gamle store egetræsfade i 12 måneder.
Vinen er smukt laksefarvet med orange reflekser. Duften er varm og krydret, med en mineralsk, saltet og urtet friskhed i smagen.


ÅRLIG PRODUKTION:


DRUESORTER:

90% Tibouren

10% Grenache


ALKOHOLPROCENT:


RATINGS:

93 point, 5 stjerner, Morten Bundgaard, Jyllands-Posten, der skriver:

“Roux-familien producerer fremragende, aristokratisk rosévin uden sidestykke i det skønne Provence. Tidligere var vinene, der hovedsageligt frembringes på den sjældne tibouren-drue, lidt af et insider-tip, som få kendte til, men i dag har flere fået øjnene op for vinenes særegne kvaliteter, og det har også sat sig i priserne. Tradition er husets entry level-rosé fra de yngste stokke, vildgæret og efterfølgende modnet på store, ældgamle træfade i mindst 12 måneder, og den er faldet ualmindelig flot ud i den vellykkede 2021-årgang. Fyldig, cremet og aromatisk kompleks med en iboende forjættende mineralsk friskhed. Smagen af sommer i Provence. Varm pinjeskov, hybente, tørret klementinskal, varme krydderier og salte havbriser. Generøs, karakterfuld, flot længde her. “