Spring til hovedindhold

2021 Bourgogne Chardonnay - Domaine Alex Moreau

kr450.00
Skriv en anmeldelse
Føjer til indkøbskurv... Varen er blevet tilføjet

Prisen er pr. flaske


Hvidvin - 75cl. Pakket i kartoner á 6 flasker


VINBESKRIVELSE:

Domaine Bernard Moreau et Fils ligger i Chassagne-Montrachet og er blandt de mindste ejendomme i Bourgogne med 9 ha vinmarker og producerer 50.000 flasker årligt.


I dag er det fjerde generation af familien, Alex Moreau, som har ansvaret for vingården. Alex Moreau lægger stor vægt på terroir og prøver derfor så vidt muligt at mindske brugen af nye fade i vinproduktionen. Hermed sker cirka 30% af gæringen på ståltanke og de resterende 70% på gamle fade ved en temperatur på omkring 20 grader. Den kølige gæring er me til at fremhæve de primære, frugtige noter i vinen. Dette er Alex Moreaus stil - autentiske, frugtrige og friske vine, der fra udgivelse af er meget åbne og tilgængelige i en forholdsvis ung alder.


Cirka 30% af gæringen foregår på ståltanke og de resterende 70% på gamle fade ved en temperatur på omkring 20 grader. Den kølige gæring er me til at fremhæve de primære, frugtige noter i vinen. Dette er Alex Moreaus stil - autentiske, frugtrige og friske vine, der fra udgivelse af er meget åbne og tilgængelige i en forholdsvis ung alder.


Lyse gul i glasset med gyldne nuancer. Smagen er elegant med noter af æbler, pære, hvid fersken, citrus og mandler med lette undernoter af brioche. Eftersmagen er lang med en flot, mineralsk syre, der slutter i en crisp finish.


ÅRLIG PRODUKTION:


DRUESORTER:

Chardonnay


ALKOHOLPROCENT:


RATINGS: