Spring til hovedindhold

2020 Tignanello - Antinori

kr1,195.00
Skriv en anmeldelse
Føjer til indkøbskurv... Varen er blevet tilføjet

Prisen er pr. flaske


Rødvin - 75cl. Pakket i kartoner á 6 flasker


VINBESKRIVELSE:

Italienske Marchesi Antinori er 26 generationers vinhistorie i absolut verdensklasse. 630 år er næsten svært at forstå, når det handler om én og samme familie af vinproducenter. Men Antinori kan spore sin historie helt tilbage til 1385, da Giovanni di Piero Antinori blev optaget i ’Arte Fiorentina dei Vinattieri’, vinmagernes orden i Firenze. I dag er Marchesi Antinori medlem af Primum Familiae Vini - en sammenslutning af 12 af de mest prestigiøse, familieejede vinhuse i hele verden. Det bliver ikke meget større end det her.


Dyb rubinrød farve i glasset - helt klassisk. Aromaen byder til gengæld på en helt enestående kompleksitet med noter af røde frugter, jordbær og granatæbler, der leder mod delikate præg af abrikoser og ferskner i sirup, ledsaget af elegante touch af vanilje, tørrede blomster, chokolade og behagelige, krydrede hint af muskatnød. Aromaen fuldendes af noter af kaffe, karamel og middelhavsurter. En elegant og samtidig fyldig vin med silkebløde, levende tanniner. En livlig, saftig og en langvarig smagsprofil. Eftersmagen er præget af noter af ristet kaffe og bitter chokolade.


Under gæringen i afkortede, koniske tanke blev hver enkelt most macereret på drueskindendene for at bevare druernes aromaer, udvinde farve og tilskynde til ønskelige tanniner, der var smidige og elegante. Omstikning blev udført efter streng daglig prøveudtagning og smagning. Da vinen blev adskilt fra drueskindet, blev den overført til små egetræsfade, hvor den undergik malolaktisk gæring for at fremhæve aromatisk finesse og kompleksitet. Lagringen skete på franske og ungarske egetræsfade, dels nye og dels anden passage i 14 – 16 måneder. Efter en indledende lagringsperiode blev vinpartierne samlet og derefter afsluttet med fadlagring. Tignanelloen, som er fremstillet primært med Sangiovese og en lille procentdel af Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, gennemgik en yderligere 12-måneders lagringsperiode på flasken, før den blev frigivet.


ÅRLIG PRODUKTION:


DRUESORTER:


ALKOHOLPROCENT:


RATINGS:

95 point PARKER, der skriver:

"Newly on the market now, the 2020 Tignanello shows a gorgeous bouquet with an upfront and accessible personality. Right off the bat, you get dark cherry, dried raspberry, spice, toasted almond and citrusy blood orange. The blend is normally 75% to 80% Sangiovese with 7% Cabernet Franc. The grape in between, making up 13% to 18%, is Cabernet Sauvignon. This vintage is very pretty and won’t require a long wait. The tannins are sweet and silky. “Tignanello proves itself as a great vineyard site in both the challenging and the classic years,” says Managing Director Renzo Cotarella. Annual production falls between 300,000-350,000 bottles."