Spring til hovedindhold

2018 Amarone della Valpolicella classico DOCG - Brigaldara

kr395.00
Skriv en anmeldelse
UPC:
8032610361235
Føjer til indkøbskurv... Varen er blevet tilføjet

Prisen er pr. flaske


Rødvin - 75cl. Pakket i kartoner á 6 flasker


VINBESKRIVELSE:

La Brigaldara er beliggende i hjertet af Valpolicella Classico distriktet, nærmere bestemt lidt uden for landsbyen San Floriano, der ligger en anelse nord-vest for Verona. Ejendommen – fysisk en smuk villa fra 1400-tallet, der nyder en betagende placering, omgivet af marker og oliventræer - drives med stor kyndighed af Stefano Cesari. Navnet Brigaldara ses første gang i et notat i et lokalt arkiv fra 1260 og henviser til en lille klynge gårde, selve villaens beliggenhed og det omkringliggende landområde.


Ejendommen har været i familiens eje siden 1929 og der har været flasket vin under eget navn siden 1979. Selve ejendommen råder over 50 ha jord og der flaskes årligt i omegnen af 250.000 flasker, idet der udelukkende anvendes egne druer. Markerne, hvoraf nogle få er lejede, er fortrinsvis beplantet med område-typiske sorter som Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella og Molinara, men også Sangiovese finder vej i nogle af vinene, der alle synes at afspejle en ”somewhereness”, altså en særlig og unik lokalitet. De meget velanmeldte vine er generelt fyldige, men elegante, komplekse og saftige. Stilen er generøs og måske med en anelse mørkere frugt end det ofte ses fra området, og der anvendes både små og store fade i produktionen, afhængig af vintype.


Brigaldaras Amarone Classico fremstilles af særligt selekterede, hele og perfekte druer, der undergår en kontrolleret tørring i 120 dage på et åbent velventileret loftsrum, kaldet et fruttaio. Den udmærker sig ved en for området usædvanlig høj andel af den selvstændige sort Corvinone, der dog har stærke mindelser om den klassiske Corvina Veronese, og den samlede druesammensætning giver da også vinen det karakteristiske og udtalte kirsebærpræg, således af både mørke, lyse og spiritussyltede kirsebær. Frugten i vinen er mørk, med yderligere noter af blommer, svesker, figner og tobak og herbale, balsamiske noter. I munden forenes elegance og en dyb smagsfylde i en vin, der til tider når 17% alkohol, men ikke desto mindre har en egen balance.


ÅRLIG PRODUKTION:


DRUESORTER:

50% Corvinone

20% Corvina Veronese

20% Rondinella

10% andre druer


ALKOHOLPROCENT:


RATINGS: