Skip to main content

½ fl. (37,5 cl.) 2020 Pernand-Vergelesses 1'er Cru "Clos du Village" - Domaine Rapet

kr325.00
Write a Review
Adding to cart… The item has been added

Prisen er pr. flaske


Hvidvin - ½fl. 37,5cl. Pakket i kartoner á 12 flasker


VINBESKRIVELSE:

Pernand-Vergelesses Blanc 1. Cru ”Clos du Village” ligger midt i landsbyen Pernand-Vergelesses, kun få meter fra kirken, skjult bag en høj stenmur. Muren beskytter også vinstokkene mod vinden. En blød skråning samt en meget privilegeret jordbund af et tyndt lag jord på en stenrig undergrund giver ganske særlige forhold for Chardonnay. Det er bl.a. årsagen til, at det franske Appellation d’Origine (INAO) instituttet tog Clos du Village med, da man med årgang 2000 gav 1. Cru status til ca. 12 ha. vinmarker beplantet med Chardonnay, efter mere end 10 års jordanalyse og bedømmelse af vinene. ”Clos du Village” er i øvrigt en såkaldt ”Monopole”, da den ejes 100% af Domaine Rapet & Fils.


Druerne plukkes manuelt og transporteres til kælderen i små kasser for at undgå masning og dermed oxydering af druerne. Efter en yderligere sortering af klaserne ved ankomsten til kælderen bliver de hele druer skånsomt presset (i 2 timer) i en luftpresse. Mosten bundfælder naturligt i 24 timer under kølige forhold og overføres derefter til gæring på træfade af 228 l. (30% nye). Efter gæringen gennemgår vinen en malolaktisk gæring og modnes på de samme fade på sit ”lie (bundfald) med løbende omrøringer indtil juli. Efter en sammenstikning af de forskellige fade, bundfælder vinen naturligt på tank og aftappes normalt 12-14 måneder efter høsten.


Vinen har en flot, gylden-grøn farve. I duften har ”Clos du Village” en fantastisk, dyb og kompleks aromatisk stil med nuancer af citrusfrugter, litchie og en lækker mineralitet. Smagen er fed og kødfuld, men samtidigt meget sprød og delikat. Den slutter meget harmonisk og intens.


ÅRLIG PRODUKTION:


DRUESORTER:

Chardonnay


ALKOHOLPROCENT:


RATINGS: