Spring til hovedindhold

Taittinger Prelude Grand Cru - Champagne

kr725.00
Skriv en anmeldelse
Føjer til indkøbskurv... Varen er blevet tilføjet

Champagne - 75cl. Leveres i kartoner á 6 flasker


VINBESKRIVELSE:

Champagne Taittinger blev grundlagt i 1734 og var indtil sommeren 2005 et af de få huse tilbage i Champagne, der stadig var familieejet. Champagne Taittinger blev købt af et amerikansk investeringsfirma, men et års tid efter lykkedes det igen - med support fra Crédit Agricole du Nord - at få huset under familien Taittinger’s ledelse.


Topkvalitet og respekt for traditioner prioriteres meget højt hos Champagne Taittinger, som ejer næsten 290 hektar vinmarker, i det bedste område af Champagne. Dette sikrer en fast tilgang af druer i topkvalitet til produktionen af delikat, velafbalanceret Champagne. Taittingers kældre er beliggende under St. Nicaise klostret, som i det 13. århundrede tilhørte Benedictiner-munke. Munkene brugte kældrene til opbevaring af deres vine. Disse kældre er det eneste, der er tilbage af klosteret, idet det blev ødelagt under den franske revolution. I dag benyttes kældrene som nævnt af Taittinger, og de har her en samlet kapacitet på ca. 22 millioner flasker.


Denne Champagne er et blend af vine som udelukkende stammer fra top Grand Cru vinmarker i Côte des Blancs og Montagne de Reims. Det kan også nævnes, at Taittinger kun benytter første pres til denne flotte Champagne. Champagnen har en smuk bleggul farve, og boblerne er fine og danner en varig og fin mousse. Duften er frisk med mineralske aromaer, som hurtigt udvikler sig til blomsterdufte med antydninger af hyldeblomst og krydret kanel. Smagen er først domineret af friske citrusfrugter, som derefter må vige for en lang og mere omfattende fyldig og blød smag, som minder om syltede hvide ferskner i sukkerlage. Afslutningen er lang og meget udtryksfuld.


ÅRLIG PRODUKTION:


DRUESORTER:

Chardonnay

Pinot Noir


ALKOHOLPROCENT:


RATINGS:

93+ point PARKER, der skriver:

"The new release of Taittinger's NV Brut Prélude Grands Crus was disgorged last year after six years sur lattes and finished with a dosage of six grams per liter. Offering up aromas of pear, stone fruits, warm brioche, white flowers and iodine, it's medium to full-bodied, deep and incisive, with fine depth at the core, racy acids and a long, penetrating finish. Based on the 2013 vintage and sourced largely from Avize, Mesnil, Mailly and Verzenay, as I've written before, this is an excellent bottling that flies somewhat under the radar."