Skip to main content

2021 Villa Antinori Rosso - Toscana

kr175.00
Write a Review
Bulk Pricing:
Buy in bulk and save
Pris pr. fl. v/6fl.:
149,00
Adding to cart… The item has been added

Prisen er pr. flaske


Rødvin - 75cl. Pakket i kartoner á 6 flasker


VINBESKRIVELSE:

Villa Antinori blev skabt i 1928 af Marchese Niccolò Antinori, Piero Antinoris far, som Antinori-familiens signaturvin. En exceptionel vin, der repræsenterer familiens historie og identitet. En fuldblods, toskansk rødvin, hvis druer dyrkes, modnes og høstes fra familiens godser i Toscana.


De høstede druer blev afstilket, forsigtigt knust og derefter overført til temperaturkontrollerede rustfri ståltanke. Alkoholgæringen blev afsluttet på 5-7 dage. Temperaturen under gæring af Cabernet, Sangiovese og Petit Verdot oversteg aldrig 28 C for at sikre en blid udvinding af farve og bløde tanniner. Gæringstemperaturerne for Syrah og Merlot oversteg aldrig 25 C for at bevare druernes flotte aromatiske forbindelser. Maceration af drueskindene fandt sted over en periode på 8-12 dage. Efter malolaktisk gæring, som fandt sted i oktober og november for alle druesorter, blev vinen derefter overført til franske og ungarske egetræsbarriques til lagring. Villa Antinori blev tappet på flaske fra august 2023.


Rubinrød farve og en intens aroma med frugtige noter af sorte kirsebær og blommemarmelade sammen med strejf af buksbom, tobak og vanilje. Fyldig på tungen med fløjlsbløde tanniner understøttet af forrygende friskhed og behagelig saftighed.


ÅRLIG PRODUKTION:


DRUESORTER:

Cabernet Sauvignon

Merlot

Petit Verdot

Sangiovese

Syrah


ALKOHOLPROCENT:


RATINGS:

5 stjerner, 90+p Niels Lillelund, Jyllands-Posten, der skriver:

“Meget åben med masser af frugt. God syre, helt klassisk for appellationen. Lækker, let bitter eftersmag, tannin også. Flot koncentration.”