Spring til hovedindhold

2021 "Il Bruciato" Tenuta Guado al Tasso - Antinori

kr250.00
Skriv en anmeldelse
Føjer til indkøbskurv... Varen er blevet tilføjet

Prisen er pr. flaske


Rødvin - 75cl. Pakket i kartoner á 6 flasker


VINBESKRIVELSE:

Il Bruciato blev første gang produceret i 2002 i en af de sværeste årgange nogensinde for Guado al Tasso. Vinen er en moderne fortolkning af Bolgheris unikke terroir lavet på Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Den geologiske sammensætning af jorden er meget forskelligartet, hvilket giver vinen struktur og kompleksitet.


Vækstsæsonen 2021 var i Bolgheri påvirket af en lang tørkeperiode, der varede fra juni til og med september. Vinteren var dog meget regnfuld, hvilket bidrog til at genopbygge grundvandsreserverne i jorden. Vinstokkene fik derfor den nødvendige jordfugtighed i hele vækstcyklussen. Foråret var køligt, hvilket resulterede i en lille forsinkelse i knopbrud og blomstring. Temperaturerne i sommermånederne var aldrig for høje og sikrede en normal, gradvis modningsfase af druerne. Druehøsten begyndte med Merlot i begyndelsen af september, fortsatte med Cabernet Franc og Syrah i midten af september og blev afsluttet med Cabernet Sauvignon og Petit Verdot i slutningen af september.


Il Bruciato 2021 siger velkommen med en flot rubinrød farve i glasset. Aromaen byder på noter af små modne røde frugter, sødmefulde, krydrede indslag og en snert af tobak. Flot struktur i vinen, som er bemærkelsesværdigt fyldig med en behagelig frugtig eftersmag, en lang vedholdenhed og let drikkelighed.


ÅRLIG PRODUKTION:


DRUESORTER:

Cabernet Sauvignon

Merlot

Syrah

Cabernet Franc

Petit Verdot


ALKOHOLPROCENT:


RATINGS:

90 point PARKER, der skriver:

"A market favorite, the Marchesi Antinori 2021 Bolgheri Rosso Guado al Tasso Il Bruciato is an all-encompassing blend of 38% Cabernet Sauvignon, 22% Cabernet Franc, 19% Merlot, 15% Syrah and 6% Petit Verdot. The wine starts off in stainless steel, with the Merlot and Syrah at lower temperatures. It does malolactic fermentation in barrique and steel vat, the blend is created and then the wine is racked back into barrique. It shows abundant oak with baking chocolate, sweet spice, ripe blackberry, roasted coconut and espresso bean. I can see the commercial appeal, given the generous oak, but the whole effect is a little less interesting if you are looking for actual fruit."