Spring til hovedindhold

2021 Cremant d'Alsace "Brut de Grès" Blanc de Blancs - Domaine Robert Roth

kr185.00
Skriv en anmeldelse
Føjer til indkøbskurv... Varen er blevet tilføjet

Prisen er pr. flaske


Cremant d'Alsace - 75cl. Pakket i kartoner á 6 flasker


ØKOLOGISK


VINBESKRIVELSE:

I Soultz, en lille by i den sydlige del af Alsace, halvvejs mellem Mulhouse og Colmar, viderefører brødrene Christophe og Patrick Roth med samme stringens som deres far og bedstefar, deres passion for vinproduktion. Deres fælles engagement, kombineret med et omhyggeligt arbejde i vinmarken såvel som i kælderen har ét formål: at skabe lige så gode vine med personligheder, som de er varierede.


Domaine Robert Roth ejer 14 hektar vinmarker og deriblandt de to enkeltvinmarker Mittelbourg og Orschwillerbourg. Efter mange år med utallige test og observationer startede Domaine Robert Roth i foråret 2016 sin omdannelse til økologisk vinavl. Denne konvertering, der overvåges af Ecocert-organisationen, er spredt over en periode på tre år og der vil derfor først være mulighed for at smage de certificerede ”Organic Farming”-vine fra årgang 2019. Domaine Robert Roth’s vine er udelukkende fremstillet af druer høstet på domainet’s egne vinmarker og alle vinene er vinificeret i kælderen i familiens ejendom.


Det er Patrick Roth der er winemaker på husets vine og han sætter et specifikt mål hvert år. Han ønsker at bevare druernes fulde potentiale og karakter, så vinene får det flotteste og karakteristiske udtryk som muligt. For Patrick er det vigtigt at de forskellige vine afspejler de jordbundsforhold der er på den enkelte mark. Derfor venter man med at høste druerne før de er ordentlig modne, vinifikationen kan i nogle tilfælde godt blive delt op selvom det er druer fra samme mark. Han bruger altid lang fermentering og altid sur lie (med bundfald). Han tapper også sent i forhold til andre Alsace huse og bruger også egetræs fadlagring på enkelte af vinene.


Brut de Grès er produceret efter den traditionelle metode. Pinot Blanc druerne stammer fra gamle vinstokke fra en enkelt parcel. Degorgeringen er kun 3 gram/liter, hvilket gør den til en Extra Brut. Det er en dejlig Crémant med aromaer af pærer, gule blommer, citrus og mandler. Den har en sprød syre og en fin vedholdende mousse.


ÅRLIG PRODUKTION:


DRUESORTER:

90% Pinot Blanc

10% Auxerrois


ALKOHOLPROCENT:


RATINGS: