Spring til hovedindhold

2021 Bourgogne Côte d'Or Chardonnay "Secret de Familie" - Albert Bichot

kr250.00
Skriv en anmeldelse
Føjer til indkøbskurv... Varen er blevet tilføjet

Prisen er pr. flaske


Hvidvin - 75cl. Pakket i kartoner á 6 flasker


VINBESKRIVELSE:

Igennem de seneste år har Maison Albert Bichot gennemgået et generationsskifte, ikke kun i ledelsen af firmaet som i dag varetages, af Alberic Bichot, men også i hele opbygningen omkring vindyrkning og vinifikation. Fra tidligere at have dyrket og produceret stor set alle vine på centralt hold fra Beaune har man i dag oprettet teams af vinfolk, der er specialister i fremstilling af vin – hvad enten det er i Chablis, Côte de Beaune, Côte de Nuits eller andre steder. Ligeledes foregår produktionen på domainerne, inden de færdige vine bringes til kældrene i Beaune, hvorfra de pakkes og bliver sendt ud til alle ender af verden.


Côte d’Or er det ypperste i Bourgogne og det er her de mest prestigefyldte vine i regionen produceres. For at fremhæve det ekstraordinære terroir området besidder, blev appellationen Bourgogne Côte d’Or oprettet i 2017. Druerne, som Secret de Familie er produceret på, stammer fra dette begrænsede og specifikke geografiske område. Nærmere betegnet er vinmarkerne beliggende i Saint Aubin, Meursault og Puligny-Montrachet.


Vinen besidder noter af citrus og hvide blomster, der åbner op for aromaer af honning og tørrede frugter. Smagen er meget afbalanceret og kombinerer flot friskhed og rundhed.


50% af vinen lagres på rustfrie ståltanke og 50% på egetræsfade, hvoraf 20% er nye fade. Alt afhængigt af årgang lagres vinen 8-12 måneder.


ÅRLIG PRODUKTION:


DRUESORTER:

Chardonnay


ALKOHOLPROCENT:


RATINGS: