Skip to main content

2020 Mompertone Monferrato - Prunotto

kr190.00
Write a Review
Adding to cart… The item has been added

Prisen er pr. flaske


Rødvin - 75cl. Pakket i kartoner á 6 flasker


VINBESKRIVELSE:

Italienske Marchesi Antinori er 26 generationers vinhistorie i absolut verdensklasse. 630 år er næsten svært at forstå, når det handler om én og samme familie af vinproducenter. Men Antinori kan spore sin historie helt tilbage til 1385, da Giovanni di Piero Antinori blev optaget i ’Arte Fiorentina dei Vinattieri’, vinmagernes orden i Firenze. I dag er Marchesi Antinori medlem af Primum Familiae Vini - en sammenslutning af 12 af de mest prestigiøse, familieejede vinhuse i hele verden. Det bliver ikke meget større end det her.


Vintersæsonen 2020 begyndte med milde temperaturer og lejlighedsvis nedbør. Den første halvdel af foråret var relativt tør og solrig, hvilket førte til tidlig og jævn vækst. I maj og juni bragte ustabilt vejr et betydeligt antal regnfulde dage, som bremsede udviklingen af

vinstokkene. Det gav dog gavnlige grundvandsreserver og forhindrede vandstress i vinmarkerne. Fremragende klimatiske forhold i hele september, med betydelige udsving mellem dag- og nattemperaturer, garanterede en ideel modningsfase og holdt druerne i perfekt sundhed. Høsten fandt sted mellem 17. september og 8. oktober.


Lokkende aroma af krydderier, vanilje, kakao, skovbund og kirsebær. Kompleks og fløjlsblød i smagen, vedholdende og velafbalanceret med smidige og elegante tanniner.


Efter høsten blev druerne blev bragt til kælderen, afstilket og knust. Maceration fandt sted over en periode på seks dage ved en kontrolleret temperatur på 28-30 C. Malolaktisk gæring blev afsluttet i slutningen af

december, og vinen blev efterladt til lagring i cirka 12 måneder i kælderen.


ÅRLIG PRODUKTION:


DRUESORTER:

Barbera

Syrah


ALKOHOLPROCENT:


RATINGS: