Skip to main content

2020 Bourgogne Pinot Noir - Famille Paquet

kr295.00
Write a Review
Adding to cart… The item has been added

Prisen er pr. flaske


Rødvin – Helflaske 75cl. Pakket i kartoner á 6 flasker


VINBESKRIVELSE:

Kommunen Davayé er beliggende i den sydlige del af Bourgogne, i hjertet af Mâcon’s vinland nær Cluny og vest for Mâcon. Domainets lille vinlandsby er beliggende ved foden af Roche de Solutré og Roche de Vergisson. Den smukke udsigt over stejle skråninger fra Famille Paquet’s vingård er som et billed skønt postkort af Mâcon-regionen.


Domainet er skabt i 1980. På det tidspunkt var alle vinmarkerne i kommunen Davayé, og udgjorde i alt 2,5 ha. I de sidste 27 år har Domainet arbejdet utrætteligt for at udvide boet. De har også bygget en vinkælder, hvor vinen bliver fremstillet, opbevaret og gjort klar til forsendelse. Det huser også en fadkælder, hvor vinene lagrer på fade. Lidt efter lidt overtog Domainet flere parceller med det helt rigtige terroir, og deres vinmarker dækker nu 11 ha i Davayé, hvoraf 8 er berettiget til Saint Véran appellation.


Domainet har altid været lidenskabeligt knyttet til denne jord, tro mod terroir og følt dig forpligtet til at skabe unikke vine fra disse kalkstensjorde.

Domainets 11 hektar vinmarker er placeret halvvejs op ad skråningen i mindre individuelle vinmarker, der er blandt de bedste i Mâcon-regionen. Solenexponeringen er syd af sydøstlige og jorden er på samtlige marker ler-kalksten (for det meste kalksten). De fleste af vinstokkene vokser i en højde af 200-300 meter over havet. Dette terroir er vidunderligt for Chardonnay og Pinot Noir, der producerer meget udtryksfulde, mineralske og florale vine med megen frugt.


Hos Famille Paquet har de været så svine heldige eller modige at købe nye jorde i Pouilly-Fuisse for at realisere drømmen om en større ejendom.


ÅRLIG PRODUKTION:


DRUESORTER:

Pinot Noir


ALKOHOLPROCENT:


RATINGS: