Skip to main content

2019 Gewurztraminer - Domaine Marcel Deiss

kr290.00
Write a Review
Adding to cart… The item has been added

Prisen er pr. flaske


Hvidvin - 75cl. Pakket i kartoner á 6 flasker


VINBESKRIVELSE:

Gewurztraminer fra Marcel Deiss er sammensat af druer, som delvist hentes ved foden af skråningen omkring landsbyen Bergheim. Her finder man en undergrund af småsten, sand og mergel samt aflejringer af kalk, som giver god dræning i dybden og en varm overflade. Under disse forhold får Gewurztraminer fylde samt ikke mindst friskhed og god syre. Resten af druerne hentes på de granitrige skråninger bag landsbyen Saint Hyppolyte, hvor den fattige undergrund altid giver strukturerede og mineralske vine. Sammensætningen af de to oprindelser giver en perfekt harmoni.


Som det er sædvane hos Deiss, er vinstokkene plantet med 7-8.000 vinstokke/ha. Udbyttet er kun halvt så stort (45 hl./ha.) som tilladt, noget som giver druerne en fantastisk koncentration og kompleksitet. Presningen foregår meget langsomt og med hele klaser for at sikre en god frugt- og tanninekstrakt. Vinen gærer med druernes egen gær, uden indgriben fra teamet i kælderen. Efter endt gæring lagres vinen i et år på sit ”lie”.


Gewurztraminer har en flot, gylden farve og er fed på glasset. I duften finder man nuancer af roser, citron-verbena, lime, appelsin, mango og honning. I smagen er vinen kødfuld og velouragtig, men friskheden og sprødheden giver et godt modspil. Vinen slutter med druens klassiske, eksotiske stil og krydderier (hvid peber). Serveres som aperitif, til kylling- eller fiskeretter, til frugtsalat eller til kraftige og cremede rødskimmeloste som fx munster. Serveringstemperatur: 8-10C.


ÅRLIG PRODUKTION:


DRUESORTER:

Gewurztraminer


ALKOHOLPROCENT:


RATINGS: