Spring til hovedindhold

2018 Rosso Toscana "Palpito" - La Colombina

kr140.00
Skriv en anmeldelse
Føjer til indkøbskurv... Varen er blevet tilføjet

Prisen er pr. flaske


Rødvin - 75cl. Pakket i kartoner á 6 flasker


VINBESKRIVELSE:

Palpito er helt forrygende 'value-for-money' fra vor lille, gode familiedrevne brunello-producent, La Colombina. Ikke en højtråbende vin, men en vin, der udviser kompleksitet langt ud over prisklassen.


Palpito blev tidligere frigivet som DOC Sant'Antimo, men da ingen kan placere denne DOC geografisk, har man valgt det bredere, mere mundrette og ikke mindst velkendte Toscana, som de fleste vindrikkere faktisk har en idé om, hvor er.

Druerne håndhøstes fra egne marker omkring den lille flække, Castelnuovo dell'Abate, i den sydlige og feterede del af Brunello-zonen. Men modsat brunello, hvor kun sangiovese grosso må anvendes, er reglerne i Toscana IGT mildest talt liberale.


Palpito er et smagfuldt sammenstik af sangiovese, cabernet sauvignon og merlot. Det forunderlige ved 'Palpito' er, at mens sangiovese normalt helt overdøves aromatisk af 'bordeaux-sorterne', så er der i vinen tydelig sangioveseprofil trods procentuelt overtal af 'bordeaux-druer'.


Dette er en tør, men sangiovese-saftig sag, der er yderst karakterfuld med en klar Montalcino-profil og perfekt modne tanniner. Duft og smag har både spændstige kirsebær og modne blommer og lidt ceder fra fadlagringen.

En solid bær-kerne formår at levere koncentration uden for meget tyngde, så frugtfokuset er holdt og lysten til det næste glas ikke forsvinder.


ÅRLIG PRODUKTION:


DRUESORTER:

Sangiovese

Cabernet sauvignon

Merlot


ALKOHOLPROCENT:


RATINGS: