Spring til hovedindhold

2014 Othello - Dominus Estate

kr550.00
Skriv en anmeldelse
Føjer til indkøbskurv... Varen er blevet tilføjet

Prisen er pr. flaske

Rødvin – Helflaske 75cl. Pakket i kartoner á 6 flasker


VINBESKRIVELSE:

Christian Moueix som er direktør for Ets. Jean-Pierre Moueix i Libourne, faldt pladask for det smukke vinområde Napa Valley, mens han i 1968 – 1969 studerede på U.C. Davis i Californien. I 1982, efter mange års ihærdig søgning efter det perfekte sted til etablering af en californisk vingård, slog han sig sammen med familien Daniel, der ejede en formidabel vinmark (Inglenook) i den lille by Yountville.


Den første flaske vin fra Dominus Estate så allerede dagens lys i 1983 og i 1995 blev Christian Moueix eneejer af Dominus Estate. Vinmarkerne er naturligvis siden hen blevet opdateret i form af nye druesorter og hårdt arbejde, således at de i dag er blandt Californiens mest velplejede. Vinmarkerne ligger for foden af Mayacamas bjergene og har en jordbund bestående af vulkanske aflejringer. Ifølge Christian Moueix er arbejdet i vinmarkerne langt den vigtigste faktor. Det er her der bruges flest kræfter.


Der er ingen tvivl om, at Christian Moueix bærer en del af ansvaret for, at Napa Valley er placeret i vinverdens superliga. Han har været en af pionererne i Californiens moderne æra, og så har han igen vist sig som en af de mest fremsynede vinproducenter i verden.


Othello er Dominus’ 3. vin, og den produceres på druer fra de yngste vinstokke. Det er en vin, der udtrykker det særegne i dens enestående terroir, og er tilgængelig og behagelig i sin ungdom.


En rig, elegant og frugtig vin med aromaer af hindbær, solbær, ribs og sort te. Fyldig krop, faste og silkebløde tanniner, samt en dejlig mineralitet i afslutningen.


ÅRLIG PRODUKTION:


DRUESORTER:

Cabernet Sauvignon

Petit Verdot


ALKOHOLPROCENT:


RATINGS: