Skip to main content

2011 Les Hauts de Lynch-Moussas - Haut-Medoc

kr290.00
Write a Review
Adding to cart… The item has been added

Prisen er pr. flaske


Rødvin - 75cl. Leveres i originale trækasser á 12 flasker


VINBESKRIVELSE:

Les Hauts de Lynch Moussas er 2. vinen til Cru Classé slottet Lynch-Moussas fra Pauillac og laves med denne som forbillede, dog på ejendommens yngre vinstokke.


Området var i det 18. århundrede ejet af den irske greve Jean-Baptiste Lynch. På et tidspunkt blev det store landområde delt, og det blev så til Château Lynch Bages og Château Lynch Moussas, som begge blev placeret i 5. cru i klassifikationen fra 1855.


Slottet ejes i dag af den kendte Calejás-familie, som igennem fire generationer har ejet vinslotte i Bordeaux. Heriblandt også kendte ejendomme som Ch. Batailley og Ch. Trottevielle. Familien har især op igennem 70'erne investeret store summer i slottet, hvorfor vinen da også de seneste år har taget noget af et kvalitetsspring.


Lynch Moussas kommer fra ca. 60 ha vinmarker og 25 år gamle vinstokke i Pauillac på en jordbund af veldrænet grus med et højt indhold af silika. Markerne er tilplantet med 70% Cabernet Sauvignon og 30% Merlot. Man gør meget for at få perfekt modne druer ved bl. a. kraftig beskæring om vinteren, fjernelse af overskydende blade og reduktion af drueklaserne.


Lynch Moussas er at betegne som en semi-moderne Bordeaux-vin, der rammer en lidt bredere appel end mange andre Pauillac-producenter. Siden 2001 har slottet også produceret en 2.vin ved navn Les Hauts de Lynch Moussas, som fortrinsvis er lavet af druer fra de yngste vinstokke.


ÅRLIG PRODUKTION:


DRUESORTER:

Cabernet Sauvignon

Merlot


ALKOHOLPROCENT:


RATINGS: