Spring til hovedindhold

2008 Câteau Tronqouy Lalande - Saint-Estephe

kr395.00
Skriv en anmeldelse
Føjer til indkøbskurv... Varen er blevet tilføjet

Prisen er pr. flaske


Rødvin - 75cl. Pakket i originale trækasser á 12 flasker


VINBESKRIVELSE:

Château Tronquoy-Lalande, som i dag ejes af brødrene Olivier og Martin Bouygues, er et af de ældste slotte i Saint-Estèphe. Det er i øvrigt de samme brødre, som ejer 2ème Cru Classé slottet Château Montrose, og der benyttes selvfølgelig også det samme winemaking team på begge ejendomme. På begge ejendomme samarbejdes med Jean-Bernard Delmas, som er manden der stod for Château Haut-Brion fra 1961 til 2003.


Château Tronquoy-Lalande ejer 30 hektar vinmarker tilplantet med vinstokke (52% Merlot, 39% Cabernet Sauvignon, 6% Petit Verdot og 3% Cabernet Franc) og vinstokkene har en gennemsnitsalder på 25 år. For at ”reservere” de allerbedste druer til 1. vinen, produceres der som på et utal af andre store Bordeaux slotte, en 2. vin. Château Tronquoy-Lalandes 2. vin hedder Tronquoy de Sainte-Anne.


ÅRLIG PRODUKTION:


DRUESORTER:

Cabernet Sauvignon

Merlot

Cabernet Franc

Petit Verdot


ALKOHOLPROCENT:


RATINGS:

90point PARKER, der skriver:

"Loaded with black currant and spring flower characteristics as well as a nice lashing of minerality, this sleeper of the vintage is a medium to full-bodied, luscious St.-Estephe to enjoy now and over the next 10-12 years."