½ fl. (37,5 cl.) 2022 Chablis - Domaine Louis Moreau

kr135.00
Write a Review
Adding to cart… The item has been added

Prisen er pr. flaske


Hvidvin - ½fl. 37,5cl. Pakket i kartoner á 12 flasker


VINBESKRIVELSE:

Chablis har friskhed, sprødhed, renhed og mineralitet, og præcis sådan opleves vinene fra Domaine Louis Moreau. De er indbegrebet af den finesse og elegance, som kun de bedste producenter formår at inkorporere i deres vine. Få er på samme høje niveau som dette anerkendte vinhus, der har rødder tilbage til 1814 og i dag er videreført af 6. generation med Louis Moreau og hans hustru Anne ved roret. Nutidens Louis Moreau er uddannet ønolog i Californien. Han arbejdede i en årrække for forskellige vinhuse, men rejste i 1994 tilbage til Chablis for at overtage familiens vinbesiddelser.


Domainet har udgangspunkt i den lille by Beines i hjertet af Chablis, men Louis Moreau ejer marker og parceller i hele området: Hele fem med grand cru-status, tre premier cru’er og diverse marker i Chablis og Petit Chablis-appellationerne - i alt ca. 50 ha.


Louis Moreau ejer 24 ha marker med primært sand- og lerjord i kommunerne Beines og Chablis med vinstokke oprindelig plantet tilbage i 1980. Markerne vender mod vest og eksponeres således for eftermiddagssol. Druerne herfra høstes ved optimal modenhed og gæres med naturgær. Vinifikationen sker i temperaturstyrede ståltanke, og vinen lagres herefter i 4 måneder sur lie (gærresterne) - ligeledes på stål - hvorefter den klares og filtreres, inden den tappes på flaske. Aftapningen foregår løbende i takt med, at flaskerne sælges. Dermed sikres friskheden og frugtigheden i vinen.


Strågylden og klar. I næsen fornemmes blomstrede aromaer med et strejf af æble og pære. Mundfornemmelsen er rund og delikat. Citrussyre og mineralitet præger smagsindtrykket, men vinen har samtidig en vis fyldighed og dybde.


ÅRLIG PRODUKTION:


DRUESORTER:

Chardonnay


ALKOHOLPROCENT:


RATINGS: