2019 Ventoux Blanc “Passe Colline” - Rhonea

Køb denne
  • 89,00 kr

Prisen er pr. flaske


Hidvin - 75cl. Leveres i kartoner á 6 flasker


VINBESKRIVELSE:

Cotes du Rhone appellationen blev indført i november 1937 og dækker længden og bredden af ​​Rhône-dalen i det østlige Frankrig. Den omfatter mere end 170 landsbyer og følger forløbet af Rhône-floden sydpå i 200 km, fra Saint-Cyr-sur-le-Rhone til Avignon. Ventoux appelationen er førts kommet til senere, men man har dyrket vin her lige så længe som i det øvrige Rhône

Rhônedalens klima varierer fra nord til syd. Klimaet i det nordlige Rhone er køligere end det sydlige - mere påvirket af Alperne end af Middelhavet. Denne forskel gør, at de nordlige Cotes du Rhone vine normalt er lidt mere strukturerede og "faste" end dem fra syd, hvor Middelhavet giver et varmere, mere stabilt klima med lange, varme somre og milde vintre. Dette bidrager til rigere vine med højere alkohol.


Den klassiske Ventoux baserer sig på Clairette, Roussanne, Vermentino, Bourboulenc og Grenache blanc. De lokale druer arbejder så godt sammen, at de har været en succes i varme vinregioner andre steder i verden. Her i Rhone giver druerne tørre hvide vine med en let parfumeret duft.


ÅRLIG PRODUKTION:


DRUESORTER:

Clairette

Roussanne

Vermentino

Bourboulenc

Grenache blanc


ALKOHOLPROCENT:


RATINGS: