2016 Barbera d'Asti Superiore - RIVE Il Cascinone

Køb denne
  • 160,00 kr

Rødvin - 75cl. Leveres i kartoner á 6 flasker


VINBESKRIVELSE:

Dyb, mættet rubinrød farve. Intens, typetro velduft med en skøn og nuanceret aromatisk profil og en overbevisende dybde og fylde i smagen. En kvalitetspræget Barbera d’Asti med nerve og balance, der fremtræder meget velstruktureret med klassiske Astitanniner. Fuld af harmoni og med stor længde i smagen.


Barbera d’Asti Sup. Rive kommer fra marker omkring ejendommen Il Cascinone og fremstilles af druer fra planter der er ca. 70 år gamle. Asti regnes af mange for det potentielt bedste område for druen og Barbera d’Asti blev DOCG i 2008. Det skyldes ikke blot vinenes udtryk, og det forhold at de har en lidt mere udtalt tanninstruktur, men måske særlig også at Barbera her plantes på de bedste og mest favoriserede positioner, hvor disse i Barolo og Barbaresco er forbeholdt Nebbiolo. De gamle planter giver Rive en dyb og fascinerende varietalkarakter og det er et klassisk eksempel på en velstruktureret Barbera d’Asti af høj klasse.


Navnet Araldica Vini Piemontesi dækker over et af Piemontes største vinhuse. Det forsamler 3 kooperativer med ca. 300 medlemmer og råder over ca. 900 ha jord til vinproduktion. Årsproduktionen er i omegnen af 25 mio flasker, hvilket betragteligt overstiger den samlede årlige produktion af Barolo og Barbaresco (ca. 18,6 mio flasker i 2013). Vinmarkerne er fordelt på mere end 25 småkommuner i Alto Monferrato, hovedområdet for druerne Barbera, Cortese og Moscato. Araldica Vini er dog ikke kun synonymt med kvantitet. Det er en klart defineret vision at producere gode vine til priser og i mængder, der gør dem tilgængelige for den almindelige forbruger. For at sikre at kvaliteten holder trit med kvantiteten har man udarbejdet bonussystemer, der ansporer det enkelte medlem til allerede i marken at fokusere på druekvaliteten. Samtidig har man hele tre ønologer ansat til at styre produktionen.


Der er et fuldt moderne produktionsanlæg og i dag fremstilles og sælges vinene overvejende under hensyntagen til seks forskellige produktkategorier eller kvalitetsserier, hvor vi har udvalgt vin fra de følgende tre: Basisserien kaldes Le Monferrine og repræsenterer gode og typiske, teknisk rene og vellavede vine i et beskedent prisniveau. Så præsenterer vi udvalgte vine fra mellemklasse-serien Alasia, der inkluderer mere ambitiøse og karakterfulde vintyper, som stadig har godt forhold mellem pris og kvalitet, og endelig følger topvinene fra ejendommen Il Cascinone, der blev erhvervet i 1999 og nu råder over ca. 103 ha til vinproduktion. Her fås vine, der fint konkurrerer med mange små kvalitets-producenters, men til en langt lavere pris.


ÅRLIG PRODUKTION:


DRUESORTER:

Barbera


ALKOHOLPROCENT:


RATINGS:

***** 5 stjerner og vinder af stor Barbera-Test i Ekstra Bladet, der skriver:

"Flot balance. Seriøs, fuldmoden frugt, lidt sødmefuldt fad og herlig, forfriskende stil. Noter af brombær og blommer, med en anelse sød lakrids."