2020 Pinot Noir Single Vineyard Auntsfield - Marlborough

kr275.00
Write a Review
Bulk Pricing:
Buy in bulk and save
Adding to cart… The item has been added

Prisen er pr. flaske


Rødvin - 75cl. Pakket i kartoner á 6 flasker


VINBESKRIVELSE:

Auntsfield er Marlboroughs første vingård. Den blev første gang etableret som vingård i 1873 af David Herd, der faktisk producerede vin her i over 50 år før man omlagde produktionen på jorden til fåreavl. Da Linda & Graeme Cowley købte gården var der ikke en eneste vindrue på markerne og det var først da de begyndte at grave lidt i gårdens historie, at de opdagede at gården faktisk var Marlboroughs allerførste vingård. Gemt væk i en af de utallige græsbakker på gårdens jorde finder vi da også den første vinkælder, bygget i 1873. Den er bygget i træ og overdækket med jord, hvilket sikrer en konstant kølig temperatur, gulvet er ligeledes den bare jord.


Auntsfields vinmarker er beliggende i dalene i den sydlige del af Marlborough. Her er jordbunden ideel til vinplanter. De forskelligartede jordlag er opstået gennem tusindvis af år – først som følge af gletschere, siden har flodvand udvasket jorden og det er i dag en udtørret flodseng, som danner grobund for husets vinmarker. Auntsfields vine har gennem årene opnået et ry som nogle af de absolut bedste vine fra distriktet – hvilket den point-regn, som er faldet over huset vine, er et klart bevis på.


Ægteparret Cowleys sønner er allerede kørt i stilling og arbejder i dag begge på vingården. Luc som winemaker og Ben som ansvarlig for vinmarkerne og det er naturligvis dem, som skal føre huset videre når deres forældre vælger at trække sig tilbage.

Hos Auntsfield høstes der ved håndkraft. Sauvignon Blanc drueklaserne presses hele og druemosten gæres køligt i rustfrie ståltanke for at bevare druefriskheden og aromaerne. For at tilføje den færdige vin tekstur og fylde bliver druemosten blandet og afbalanceret med druemost, der har gæret på egetræsfade.


Flot og klassisk Pinot Noir

Bouqueten har komplekse aromaer af kirsebær, blommer, mørk chokolade, cedertræ og modne oliven.

Smagen er med en blød, rig og silkeagtig struktur, som er fyldig og koncentreret.

Aromaerne er en balance mellem moden bærfrugt og mørke blommer. Frugten i vinen understøttes af kraftfulde fine tanniner, der giver en overdådig og silkeagtig struktur, samt en fantastisk og vedvarende finish.


Pinot Noir har en særlig plads i hjerterne hos folkene bag Auntsfield Estate.

Alle druerne til Single Vineyard-vinene kommer fra Auntsfield Estate egne marker.

Kvaliteter der er unik for vinmarkens terroir (Greywacke klippe og Loess lerjord).

De dyrker og fremstiller denne vin med særlig omhu og opmærksomhed.

Hvilket resulterer i vine, som er karakteristiske med masser af aromaer, silkeagtig fylde i munden, moden tannin og afbalanceret eg.


Druerne høstes og sorteres ved håndkraft og druerne tages fra stilkene inden presning.

Mosten fermenteres med en kombination af oprindelig og kultiveret gær.

Omhyggelig omrøring bliver brugt til forsigtigt af udtrække smag og tanniner fra druernes skind.

Lagringen foregår i 10 måneder på små egetræsfade lavet af fransk egetræ.


ÅRLIG PRODUKTION:


DRUESORTER:

Pinot Noir


ALKOHOLPROCENT:


RATINGS: