2020 Cotes du Rhone "Legende des Toques" - Rhonea

kr89.00
Write a Review
Bulk Pricing:
Buy in bulk and save
Adding to cart… The item has been added

Prisen er pr. flaske


Rødvin - 75cl. Leveres i kartoner á 6 flasker


VINBESKRIVELSE:

Klassisk Rhônevin med god mørk krydret frugt, der dog bibeholder noget saftighed og lethed.

Vinen fremstår med en flot, dyb granatrød farve. Bouquet med noter af krydderier, hindbær og solbær. Smagen er med generøs, moden frugt, kødfuld, med pæn fylde og tilpas tørhed.


Cotes du Rhone appellationen blev indført i november 1937 og dækker længden og bredden af

Rhône-dalen i det østlige Frankrig. Den omfatter mere end 170 landsbyer og følger forløbet af Rhône-floden sydpå i 200 km, fra Saint-Cyr-sur-le-Rhone til Avignon.


Rhônedalens klima varierer fra nord til syd. Klimaet i det nordlige Rhone er køligere end det sydlige - mere påvirket af Alperne end af Middelhavet. Denne forskel gør, at de nordlige Cotes du Rhone vine normalt er lidt mere strukturerede og "faste" end dem fra syd, hvor Middelhavet giver et varmere, mere stabilt klima med lange, varme somre og milde vintre. Dette bidrager til rigere vine med højere alkohol.


Den klassiske Cotes du Rhone baserer sig på Grenache, Syrah, Mourvedre + nogle af de andre lokale druer. De lokale druer arbejder så godt sammen, at de har været en succes i varme vinregioner andre steder i verden. Her i Rhone dominerer Grenache næsten altid blandingen, især i den sydlige halvdel af dalen, hvor det store flertal af Cotes du Rhone vinene produceres. Syrah bidrager med struktur og krydrede noter, mens Mourvedre tilføjer mørke, chocoladeagtige noter og intens farve.


ÅRLIG PRODUKTION:


DRUESORTER:

Grenache

Syrah

carignan

Cinsault

Mourvedre


ALKOHOLPROCENT:


RATINGS: