2014 Condrieu "Clos Boucher" - Delas Freres

kr590.00
Skriv en anmeldelse
Føjer til indkøbskurv... Varen er blevet tilføjet

Prisen er pr. flaske


Hvidvin - 75cl. Pakket i originale trækasser á 6 flasker


VINBESKRIVELSE:

Delas Frères, grundlagt i 1835, blev i 1977 overtaget af det anerkendte Champagnehus, Champagne Deutz. Med en god kapitalindsprøjtning har vinhuset i løbet af en årrække bl.a. fornyet al vinifikationsudstyret, så huset i dag fremstår som et af de mest moderne vinerier i Rhônedalen. Endvidere er husets kapacitet udvidet for at kunne imødekomme den stadigt stigende efterspørgsel, hvilket også har bevirket, at på trods af husets mange besiddelser af vinmarker i nogle af Rhônedalens mest berømte kommuner, opkøber man nu også en vis mængde druer fra de mest kvalitetsbevidste vinavlere i området.


I dag regnes huset blandt Rhônes top 10 producenter,- ikke mindst på grund af firmaets superdygtige winemaker, Jacques Grange, der om nogen har fået skrevet vinhuset ind i stjernernes vinbog!


Der har været dyrket vin i Condrieu i årtusinder, men det er først gennem de sidste 30 år, man for alvor har fået øjnene op for den til tider ekstreme kvalitet, som de bedste vinbønder i distriktet formår at frembringe. Netop denne opdagelse af distriktets høje kvalitet har fået priserne til at stige betragteligt. Dette har fået flere og flere vinbønder til at opdyrke ellers tidligere nedlagte vinmarker, så arealet i dag tæller 100 ha.


Delas Frères Clos Boucher grænser umiddelbart op til Chateâu Grillet, og marken nyder godt af sin sydlige eksponering.

Vinen fremstilles kun i de bedste årgange, og her er produktionen begrænset til sølle 6.500-7.000 flasker.


ÅRLIG PRODUKTION:

7000 flasker


DRUESORTER:

Viognier

ALKOHOLPROCENT:


RATINGS:

95 point PARKER, der skriver:

"Even better than the La Galopine, with more flower oil, honeysuckle, sautéed peach, brioche and that distinct minerality that's hard to find outside of the appellation, the 2014 Condrieu Clos Boucher is medium to full-bodied, gorgeously pure, elegant and seamless. This killer Condrieu is up there with the top wines in the appellation."